Over ons

Capital Bikes is opgericht in 2013 vanuit de gedachte dat de services van een Hospitality locatie veel verder gaan dan alleen het verblijf. Als Hospitality locatie ben je veel meer dan een adres voor accommodatie en/of recreatie. Wij geloven dat alles wat er gedurende het verblijf van de gast plaatsvind reflecteert op de algehele ervaring van de hospitality van de Stad, een fietstocht is hier geen uitzondering in.

Jaren lang en nog steeds storen wij ons aan de arrogante houding van de Amsterdamse fietsverhuur. Waar de bezoekers van onze stad vele tientallen tot honderden euro’s per nacht uitgeven voor hun accommodatie worden er in de fietsverhuur nog dagelijks barrels meegegeven die totaal niet in contrast staan tot de kwaliteit van de accommodatie of de stad in brede zin.

Wij gingen op zoek naar een fiets die aansloot bij het gebruik in de stad en de uitstraling van de accommodatie. Daarnaast staat persoonlijke service aan onze klanten en fietsgebruikers centraal. Dat betekent adequate en snelle service in geval van pech maar ook meerdere wekelijkse bezoeken bij onze partners om preventief onderhoud uit te voeren.

Een kwalitatieve moderne fiets die aansluiting maakt bij een accommodatie vonden wij bij onze partner VAN MOOF. Samen met VAN MOOF passen we de fietsen aan zodat deze past bij uw accommodatie. Uw logo’s, uw kleuren, kortom uw “look & feel” zodat uw gast zich ook buiten het hotel kan confirmeren aan de kwaliteit van uw dienstverlening.

Ron Spithorst

De hospitality branche is een branche waar ik mij altijd al als een vis in  het water heb gevoeld, een branche waar service en tevredenheid van gasten of klanten altijd centraal staat alsmede het continue verbeteren daarvan. Na 14 jaar voor werkgevers werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging lag voor mij binnen dezelfde branche als waar ik altijd in heb gewerkt. Middels het aanbieden van fietsverhuur o.a. bij hotels zorgen wij kosteloos voor een verlenging van de bestaande service waarbij de gast en zijn/haar beleving centraal staat. Ik haal ontzettend veel voldoening uit het aanbieden van kwalitatief uitstekende fietsen, door de kernaspecten van hospitality toe te passen behorende bij deze service en mij zodoende te onderscheiden van andere aanbieders van fietsverhuur.

Menno Blok

Werkzaam in Hospitality, dat ben ik al zo lang als dat ik werk. Tegelijkertijd kunnen ondernemen en zorgen dat onze huurders het naar hun zin hebben is het mooiste wat er is. Of ik nu denk aan mijn baantjes in restaurants tijdens mijn studie, mijn managementstage in de Verenigde Staten, het runnen van een restaurant, het openen van een nieuw hotel of mijn huidige project, het  doorstarten van een stand alone hotel, conferentie locatie i.c.m. het openen van een nieuwe restaurant, altijd hebben ondernemen, samenwerken met een team en klantbeleving centraal gestaan.